ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ႐ွင္မ်ား ကိုလက္စထေရာ က်ေစရန္


ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွိသူမ်ားတြင္ ေသြးေၾကာတြင္း သၾကားဓာတ္ႏွင့္ အဆီဓာတ္ (ကိုလက္စေရာ) ပမာဏ ျမင့္တက္ ေနတတ္ၾက သည္။
ေသြးတြင္း ကိုလက္စေရာ ျမင့္မားျခင္းသည္ ေသြးတိုးေရာဂါႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ က်ဥ္း ေရာဂါမ်ား ႏွင့္ ဆက္ စပ္ေန၍ ဆီးခ်ိဳေဝဒနာရွင္မ်ားတြင္ ဤေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ရန္ လြယ္ကူေသာ ကိုလက္စေရာ ခ်ေပးႏိုင္သည့္ အစား အစာ အခ်ိဳ႕ကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
အုတ္ (Oat)
၄င္းသည္ ကိုယ္တြင္း အဆီဓာတ္ကို စုပ္ယူႏိုင္သည္။ အာဟာရလည္း ႁကြယ္ဝသည္။
သစ္ၾကားသီး
၄င္းတြင္ Vitamin E ႁကြယ္ဝ၍ ခႏၶာကိုယ္ကို ဥပါဒ္ေပးႏိုင္ေသာအဆီ ဓာတ္ကို ထုတ္လုပ္ျခင္းမွ ဟန္႔တားႏိုင္ သည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အသည္းမွ အဆီထုတ္လုပ္မႈကို ေလွ်ာ့က်ေစသည္။ အမွ်ဓာတ္ အသီးအ႐ြက္ မ်ားမ်ား စားျခင္းျဖင့္ အူလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ အဆီစုပ္ယူ မႈကို ေလွ်ာ့က်ေစသည္။
ပန္းသီး
ပန္းသီးအခြံတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတုေဗဒျဒပ္တစ္မ်ိဳးသည္ ေသြးေၾကာ နံရံအတြင္းအဆီစုပံုျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္ ေသာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္းကို ေလွ်ာ့က်ေစသည္။
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး
ပဲတြင္ ေပ်ာ္ဝင္ စုတ္ယူႏိုင္ေသာ အမွ်င္ဓာတ္ ပါ႐ွိ၍ ၄င္းက အသည္းတြင္း အဆီဓာတ္ ထုတ္လုပ္မႈကို ဟန္႔တားႏိုင္ သည္။ ပဲပိစပ္ ၄င္းသည္ ေသြးတြင္း ကိုလက္ စေရာ ပမာဏကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္စြမ္းရွိသည္။

No comments: