ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ 
ေတြ႕ႏိုင္ေသာေနရာမ်ား |                                                                                  : |                                                                                  ျမန္မာႏုိင္ငံ ေနရာ အႏွံ႔အျပား၌ စိုက္ပ်ိဳးသည္။ သဘာ၀ အေလ်ာက္  ေပါက္ေရာက္ေသာ ၾကက္ဟင္းခါးငယ္မ်ိဳးလည္း ရွိသည္။စိုက္ပ်ိုးပင္ ျဖစ္သည္။ 
စိုက္ပ်ိဳးပံု- 
 (က) စိုက္ခင္းျပဳျပင္ျခင္း။            ။  အေစ့ကို တိုက္ရိုက္ခ်၍ စိုက္ပ်ိဳးႏိုင္သည္။ စိုက္ခ်ိန္မွာ မိုးဦးတြင္  တန္ခူးမွ  နယုန္ ၊ မိုးေႏွာင္းတြင္ သီတင္းကၽြတ္မွ တန္ေဆာင္မုန္းျဖစ္သည္။  စိုက္ခင္းေျမအား ေကာင္းစြာျပဳျပင္ၿပီး  ေျမေဆြးႏွင့္ ႏြားေခ်းေရာ၍ ခ်ေပးကာ  တစ္ပင္ႏွင့္ တစ္ပင္ ၂ ေပ ၊ တစ္တန္းႏွင္ တစ္တန္း ၃ ေပ  ျခား၍  စင္ခံေပးရမည္။  ျခံစည္းရိုးမ်ားတြင္လည္း စိုက္ႏိုင္သည္။  
  (ခ) စိုက္ပ်ိဳးျခင္း။          ။  စိုက္က်င္းတစ္က်င္းလွ်င္ ၃ ေစ့မွ ၅ ေစ့အထိ ခ်ၿပီး စိုက္ႏိုင္သည္ ။  ျမန္မာႏိုင္ငံ  အလယ္ပိုင္း တြင္မူ လယ္ကြင္းမ်ား၌ တစ္က်င္းႏွင့္ တစ္က်င္း ၄  ေပ ခြာ၍ စိုက္ၾကသည္။ 
  (ဂ) ျပဳစုျခင္း။        ။  ေပါင္းလိုက္ျခင္း ၊ ေျမဆြျခင္း လုပ္ငန္းမ်ားကို လိုအပ္သလို ျပဳလုပ္ေပးရမည္။  ခ၀ဲ ၊  သခြားကဲ့သို႔ အၫြန္႔ မ်ားကို ဆိတ္ပစ္ႏိုင္လွ်င္ အသီးမ်ားသည္။  
(ဃ) ရိတ္သိမ္းျခင္း။        ။ စိုက္ၿပီး ရက္ေပါင္း ၇၅ မွ ၉၀ ရက္အတြင္း အသီး သီးသျဖင့္   ခူးယူသံုးစြဲႏိုင္သည္။ |                                                                              
No comments:
Post a Comment